in

LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Naježit će te se: Ovo su posljednje riječi Ejmi Vajnhaus

Pjevačica Ejmi Vajnhaus preminula je u julu 2011. godine, sa samo 27 godina, nakon duge borbe sa alkoholom i drogom

Pjevačica Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse)  preminula je u julu 2011. godine, sa samo 27 godina, nakon duge borbe sa alkoholom i drogom.

Umrla je od trovanja alkoholom, a prema riječima časopisa Miror, veče prije smrti ju je posjetila doktorica kojoj se Ejmi povjerila.

Ejmi je umrla u svojoj kući u Kamdenu u sjevernom Londonu. Godinama se borila sa zavisnošću od droge i alkohola, a malo prije smrti počela je ponovo da pije.

Doktorica Kristina Romejt razgovarala je sa Ejmi veče prije nego što je pjevačica umrla, a tokom istrage je otkrila kako joj je pjevačica priznala da je počela ponovo da pije nakon dužeg perioda apstinencije.

Pjevačica je navodno prihvatila ozbiljnost svog stanja i hladno rekla doktorki: “Ne želim da umrem.”

Doktorica Romejt je ispričala da je pjevačici bio prepisan lijek Librium, koji je trebalo da pomogne da se lakše nosi sa simptomima odvikavanja od alkohola.

Međutim, uprkos svojoj slabosti Ejmi je odbila bilo kakvu psihološku pomoć jer se, tvrdila je doktorka na sudu, plašila da će to loše da utiče na njenu kreativnost.

Tokom saslušanja doktorica je rekla: “Ona je bila jedna od najinteligentnijih mladih žena koje sam ikada srela. Bila je odlučna da sve uradi kako treba, uključujući i terapiju. Imala je jako stroge poglede na to.”

Opisujući stanje u kojem je pjevačica bila veče prije nego što je umrla, Romejtova je rekla da je djelovala “smireno i kao da je osjećala neku krivicu”. Bila je “pripita, ali u stanju za razgovor”.

Ona je rekla i kako joj je Ejmi priznala da je ponovno počela da pije 20. jula, samo tri dana prije nego što je umrla.

Kada ju je pitala da li planira ponovno da prestane da pije, Ejmi je rekla da ne zna.

– Savjeti koje sam davala Ejmi tokom dugog vremena bili su i u pisanoj i u govornoj formi. Pričala sam joj o efektima koje alkohol ima na organizam, uključujući i respiratornu depresiju i smrt, srčane probleme, probleme sa plodnošću i jetrom- dodala je doktorka.

Tokom istrage zaključeno je da je Ejmi umrla “slučajnim trovanjem alkoholom”.

Na sudu je rečeno da je Ejmi imala 416 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, a to je mnogo više od 350 miligrama, što se smatra fatalnom količinom.

Policajci su u njenoj kući takođe našli i tri prazne boce votke.

Tijelo pjevačice pronašao je Endru Moris, član obezbjeđenja koji živi u kući, a rekao je da je svoje posljednje veče provela u spavaćoj sobi, gledajući televiziju i slušajući muziku.

On je došao da je obiđe oko 15 sati sljedećeg dana i tada je vidio da ne diše i nema puls.