in

LinkedIn ima više od milijardu korisnika, a dodaje i nove AI mogućnosti

Microsoftova društvena mreža LinkedIn, usmjerena na poslovni segment, pohvalila se da sada ima više od milijardu korisnika te ujedno najavila dodavanje više mogućnosti umjetne inteligencije za korisnike koji plaćaju pretplatu.

Prelazak brojke od milijardu korisnika stavlja LinkedIn u društvo onih najmasovnijih društvenih mreža, no ovo je značajnije jer se ne radi o mreži za razbibrigu nego povezivanje u poslovnom svijetu, traženje posla, traženje zaposlenika i općenito nadograđivanje profesionalnom životu.

Također, ono što je bila boljka za LinkedIn, više nije. Još do prije pandemije koronavirusa, većina korisnika bila su s područja Sjeverne Amerike, a trenutno oko 80 posto novih članova dolazi upravo s drugih kontinenata.

LinkedIn ima besplatnu razinu članstva, ali nudi i pretplate. Pretplatnici po početnoj cijeni od 39,99 dolara mjesečno dobit će nove AI značajke koje pomoći na razne načine, pa tako i reći korisniku, koji možda pregledava desetke oglasa za posao, je li dobar kandidat na temelju informacija u njegovom profilu.

Sustav također može preporučiti promjene profila kako bi korisnik bio konkurentniji za određeni posao.

“Alat je osmišljen kako bi pomogao korisnicima doći od onoga što je prije bilo poznato kao “gledam oglas, ali sam nedovoljno siguran prijaviti se na njega” do interakcija. Sve u jednoj posjeti. Tako nešto je iznimno značajno”, naglasio je Tomer Cohen, LinkedInov direktor za proizvode (CPO).

Dakle, uz pomoć umjetne inteligencije, korisnici će dobiti potrebna ohrabrenja, koja bi im možda prije morale dati osobe od povjerenja. Stoga, kad umjetna inteligencija ustvrdi da korisnik ispunjava kriterije prijave, najčešće će se korisnik zbog toga i prijaviti na određeni posao.

LinkedIn je uz to sve predstavio gumb koji će sažimati dugačke postove u nekoliko ključnih točaka prilagođenih svakom korisniku. Primjerice, tako što će prodajnom stručnjaku dati drugačiji stav od onog kojeg nudi broker. A to znači širu sliku, koja je u burzovnom svijetu prijeko potrebna.