in

TUGYTUGY WOWWOW

Samsung iznenadio korisnike Galaxy A51 – Stigla nova nadogradnja!

Samsung Galaxy A51 stigao je kao nasljednik vjerovatno najpopularnijeg Galaxy A modela ikada – Galaxy A50. Galaxy A51 imao je težak zadatak da postigne istu popularnost kao i prethodnik, a u tome je djelimično i uspio. Sada su korisnici ovog telefona iznenađujuće počeli primati novu nadogradnju.

Samsung je obradovao korisnike Galaxy A51 telefona s novom nadogradnjom. Galaxy A51 predstavljen je krajem 2019. godine sa Androidom 10. Telefon je dobio tri velike Android nadogradnje – Android 11 i Android 12 i Android 13, koja mu je bila posljednja velika nadogradnja. Ovaj telefon zapravo je bio među prvim Samsungovim sa Androidom 10 i među prvima koji je uključen u Samsungovu tadašnju novu softversku politiku sa tri glavne Android nadogradnje. Trenutno telefon ispunjava uvjete za sigurnosna ažuriranja samo dva puta godišnje. Posljednja međuverzija koja je nakon Androida 13/One UI 5 stigla na ovaj telefon je ona na One UI 5.1 ranije ove godine, a sada telefon dobija One UI 5.1.1.

Ipak, telefon ne dobija sve značajke One UI 5.1.1 nadogradnje, što je u neku ruku i očekivano. Prema dnevniku promjena, tu su neke promjene koje uključuje pozadinu poziva, Samsung Messages itd.

Pored One UI 5.1.1 nadogradnje, novo ažuriranje uključuje i sigurnosnu zakrpu za deseti mjesec 2023. godine. Ažuriranje je trenutno dostupno u Sjedinjenim Američkim Državama kao i u nekim dijelovima Evrope.

U svakom slučaju, ako posjedujete Samsung Galaxy A51, odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja već dostupna i na Vašem Galaxy A51 telefonu. Ako nije, možete je očekivati vrlo brzo.