in

Iz Applea kažu da će iPhone 15 Pro biti najbolja konzola

iPhone 15 Pro pokretat će igre kao što su Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil 4 remake i Death Stranding. Ili kako to u Appleu kažu: rang igara za konzole. Premda to nije impresivno sa strane uređaja koji košta dvostruko više od tih konzola i u paketu ne dolazi ni s kontrolerom kojega preporučaju za igranje tih igara, svejedno je impresivno s tehničke strane.

Čisto podatak za razmišljanje: iPhone 15 pro teži svega 221 gram, dok najlakši PlayStation 5 teži 3,4 kilograma. Sama ideja da ta dva uređaja pokreću isti tip igara zvuči pomalo nadrealno, a ipak će postati stvarnost.

Iz Applea su u razgovoru za IGN otkrili nekoliko detalja o toj izvedbi te izjavili nekoliko stvari koje zvuče kao klasičan marketinški spin.

  • potvrđeno je tako da će se iPhone moći spojiti na eksterni 4K ekran te pokretati igre, ali će igre, kao i obično, diktirati u kojoj se rezoluciji izvode i s kakvim performansama
  • potvrđeno je kako se sa softverske strane Apple brine da ne bi došlo do pregrijavanja uređaja tijekom igranja ovako zahtjevnih igara
  • developeri ne moraju nužno prilagođavati igre za kontrole dodirom, što znači da se neke neće moći igrati na iPhoneu bez zasebnog kontrolera

Iz Applea su u intervjuu također izjavili kako vjeruju da će iPhone 15 Pro biti najbolja konzola za igranje. E sad, svjesni su oni kako to ne znači da će biti hardverski najsposobnija niti igrama najbogatija platforma. Zato su smislili novi argument.

U Appleu kažu da su fokusirani na proizvođače igara te na same igre, a ne na natjecanje s drugim konzolama. Ipak, naglašavaju kako je praktično to što višenamjenski uređaj poput iPhonea sada može poslužiti i kao konzola za igranje koju imate sa sobom u svakom trenutku.

“Mislim da se kaže da je najbolja konzola ona koju imaš uz sebe. iPhone 15 Pro zato će biti najbolja konzola za igranje.” – izjavio je Appleov Jeremy Sandmel.