in

One UI 6 Beta konačno stiže i na jednog mid-rangera

Kompanija Samsung prije nešto manje od mjesec dana otvorila je One UI 6 Beta program za Galaxy S23 seriju u odabranim zemljama. Nakon toga je stigla i One UI 6.0 Beta 2 nadogradnja. Danas stižu lijepe vijesti i za korisnike ovogodišnjeg glavnog Samsungovog mid-range telefona.

Južnokorejska kompanija napokon je počela da proširuje dostupnost One UI 6 beta verzije na više uređaja. Sada su korisnici Galaxy A54 telefona počeli primati One UI 6 beta nadogradnju.

Iz Samsunga su potvrdili da je ova nadogradnja dostupna korisnicima Galaxy A54 telefona u Južnoj Koreji, ali očekivati je da vrlo brzo nadogradnja stigne i na druga tržišta, uključujuči američko, indijsko i njemačko.

Iako se radi o beta verziji, ona je već prilično “ispeglana”, tako da se korisnici ne bi trebali susreti s velikim problemima. U svakom slučaju, korisnici Galaxy A54 telefona napokon imaju priliku iskusiti Android 14 putem One UI 6 beta nadogradnje.

One UI 6 detalji

One UI 6 sa sobom očekivano donosi hrpu funkcija. Tako nova verzija donosi i redizajniranu aplikaciju Vremenska prognoza koja prikazuje više informacija, a postoje i nove widgeti za ovu aplikaciju. Uređivač fotografija sada ima veće ikone kojima je lakše pristupiti. Tu su i automatizovani prijedlozi za brze radnje tokom uređivanja fotografija. One UI 6 ima novi moderan font, poboljšane opcije stila za widget sata zaključanog ekrana, a poboljšan je i dizajn za obavijesti. Značajno je poboljšan i početni ekran, a poboljšane su i funkcije Multi-Window, Music Share itd. Sve detalje o novostima na One UI 6 pogledajte na ovom video zapisu, kao i na ovim fotografijama.