in

Nintendo je privatno prezentirao Switch 2 i zvuči kao vrlo sposobna konzola

Nintendo je na prošlog mjeseca imao svoj izložbeni prostor na Gamescom sajmu, a u poslovnoj zoni sajma navodno je odabranoj grupi developera demonstrirao svoju novu konzolu. Ili bolje rečeno – hardver na kojemu bi se trebao temeljiti potencijalni Nintendo Switch 2.

Tako barem tvrdi više odvojenih izvora, uključujući portale Eurogamer i VGC. Ekipa Digital Foundryja također navodi kako su vidjeli privatnu sekciju Nintenda na Gamescomu gdje je ulaz striktno bio nadziran i ograničen.

Prema tvrdnjama Eurogamera, Nintendo je developerima demonstrirao hardver koji koristi Nvidijinu AI upscaling tehnologiju DLSS, dok VGC navodi kako je hardver pokretao poznati Unreal Engine 5 tech demo The Matrix Awakens s raytracing efektima.

Navodi se također da je bila prikazana i poboljšana verzija Zelde: Breath of the Wild, iako to ne treba uzeti kao potvrdu da je takvo što doista u planu za Switch 2.

Nije nikakva tajna da Nintendo već neko vrijeme priprema novu konzolu – potvrdili su to i sami iz japanske firme. Upitno je jedino kad ćemo taj novi hardver vidjeti i što će točno donijeti. Znamo da u prodaju neće krenuti prije proljeća 2024., a poslije toga – sve je otvoreno.