in

Steam uskoro produbljuje “ljubav” prema PlayStation kontrolerima

Steam ima izvrsnu podršku za PlayStation kontrolere – daleko bolju nego PlayStation konzole za koje su ti kontroleri namijenjeni. Međutim, postoji jedna prepreka u korištenju DualSense i DualShock kontrolera za igranje na PC-ju.

Neke igre nemaju službenu podršku za Sonyjeve kontrolere, a iako Steam to zaobilazi emulirajući Xboxov kontroler, igre i dalje prikazuju Xboxove ikone i znakovlje za tipke kontrolera. I to nekima može biti zbunjujuće, npr. jer tipka X na Xboxu nije ista tipka X na Sonyjevim kontrolerima.

Iz Valvea su otkrili kako broj PC igrača koji koriste DualSense i DualShock kontrolere naglo raste. Od korisnika Steama koji se igraju pomoću kontrolera, njih 27% koriste Sonyjev gamepad. To je čak 16% više igrača nego prije pet godina.

Stoga je odlučeno kako će Steam od idućeg mjeseca imati još bolju integraciju Sonyjevih kontrolera. Igre koje nativno podržavaju DualSense i DualShock kontrolere imat će to naznačeno na stranici za kupnju. Igrači će također moći sortirati igre iz svoje kolekcije kako bi vidjeli koje imaju punu podršku za PlayStation kontrolere.