in

eFootball 2024 je vani, donio bolju grafiku i vremenske uslove

eFootball 2024 službeno je lansiran na PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series, iOS te Android platformama. Iako su glavne novosti novog izdanja sakrivali sve do lansiranja, iz Konamija su ipak pripremili niz poboljšanja za svoju nogometnu igru.

Najprimjetnija će biti promjene u grafici. Ne očekujte čuda, ali modeli pojedinih nogometaša definitivno izgledaju bolje nego prije dvije godine. Publika na tribinama također je dobila redizajn te sada izgleda raznovrsnije. Sustav osvjetljenja je malo drugačiji, fizika je donekle realističnija i napokon se može igrati u različitim vremenskim uvjetima – po kiši i snijegu.

Promjene u gameplayu obuhvaćaju bolji odaziv na kontrole prilikom upućivanja udarca, redizajn protivničkog AI “mentaliteta”, nove poteze za vratare (“boksanje” lopte). U Dream Team modu uvode se Boosteri, dodaci koji igračima mogu povećati ocjene iznad maksimalnih 99. Na PlayStationu igrači sada jedni drugima mogu slati pozivnice za igranje unutar igre.

Ažuriranje je također donijelo nove dresove, rostere, lopte, logotipe, promjene na stadionima, novu glazbu, itd. Jedino što u ovom ažuriranju nije došlo jesu neki novi načini igranja – od dodatnih modova za sada još uvijek nema ništa.