in

Poznato je kada bi mogla stići sljedeća Xiaomijeva flagship serija

Xiaomi će krajem ovog mjeseca za globalnu publiku predstaviti Xiaomi 13T seriju. Nakon toga, očekuje se da sljedećeg mjeseca u Kini bude predstavljena Redmi Note 13 serija, a čini se da bi predstavljanje Xiaomi 14 flagship serije moglo biti prije nego što smo očekivali.

Prema najnovijim informacijama koje prenosi poznati leaker Digital Chat Station, Xiaomi će seriju 14 predstaviti ranije nego što je to prošle godine bio slučaj sa serijom 13.

Tako on navodi da će Xiaomi 14 serija gotovo sigurno biti predstavljena prije 11.11.2023. godine. Podsjećamo da su Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni 14.12.2022. godine. Glavni razlog što će Xiaomi 14 serija stići ranije je što je Xiaomi 13 serija postigla svoje prodajne ciljeve za samo 9 mjeseci.

Drugi razlog za ovako ranije predstavljanje moglo bi biti zbog Snapdragon 8 Gen 3 čipa. Ovaj čip trebao bi biti predstavljen 24.10.2023. godine, pa Xiaomi želi što više vremena biti u prednosti kada je u pitanju taj segment, odnosno želi jedno vrijeme biti jedini koji će nuditi telefone s ovim Qualcommovim flagship čipom. Podsjećamo da je prvi telefon sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom prošle godine bio Vivo X90 Pro+, ali čini se da će ove godine Xiaomi biti ispred Vivo-a u tom smislu.

Kada je riječ o ostalim detaljima o Xiaomi 14 seriji, ranije je otkriveno da će Pro model stići sa četverostruko zakrivljenim ekranom sa ultratankim okvirima oko ekrana. S druge strane, obični Xiaomi 14 stići će sa ravnim ekranom i veoma tankim okvirima i centralnim izrezom u obliku rupice u kojoj će se naći prednja kamera.

Navodno će Xiaomi 14 Pro imati 5000 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 90 W i 120 W, što znači da će stići u dvije verzije. Xiaomi 14 bit će isporučen sa baterijom kapaciteta 4860 mAh s podrškom za brzo punjenje od 90 W.