in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najnovije glasine – cijena novog GTA 6 će biti astronomska?

Kao i sve ostalo, cijena AAA videoigara je u zadnje vrijeme porasla. Vrhunski naslovi koji su se nekada prodavali za 59,99 USD sada redovito počinju od 69,99 USD. Barem jedna glasina koja kruži društvenim mrežama sugerira da bi Grand Theft Auto 6 mogao debitirati po nevjerojatnih 150 dolara – i to za osnovnu igru. Ima li ova glasina ikakve temelje? I što je još važnije, koji je apsolutno najveći iznos koji biste platili za Rockstarov sljedeći blockbuster?

Take-Two Interactive nedavno se našao na meti kritika zbog svoje odluke da cijeni port Red Dead Redemptiona za PlayStation 4 i Nintendo Switch i njegov paket proširenja za zombije na 50 dolara , unatoč činjenici da je igra u ovom trenutku stara otprilike 13 godina. Ako se posljednje iz mlina glasina pokažu točnima, Take-Two i Rockstar bi se mogli spremati za još čudniju strategiju cijena.

Da budemo jasni, informacije o cijenama su samo glasine i s obzirom na loše rezultate GTA scuttlebutta općenito, gotovo sigurno nisu istinite.

Grand Theft Auto 6 je bez sumnje najočekivanija igra u posljednjih nekoliko godina, a na kojoj Rockstar već dugo radi. Kontinuirani uspjeh Grand Theft Auto V i GTA Online bez sumnje je omogućio Rockstaru da uloži više novca u razvoj GTA 6 kako bi osigurao da ispuni njegova visoka očekivanja. GTA V je sada druga najprodavanija video igra svih vremena, s prodajom od 185 milijuna primjeraka te i dalje raste.

Još je prerano za pouzdanu informaciju, ali GTA 6 ima potencijal biti još uspješniji od svog prethodnika. Rockstar već ima izvrsnu formulu u GTA franšizi i jednostavnim proširenjem i poboljšanjem postojećeg recepta, lako je vidjeti kako bi igra mogla raditi gangsterski posao.

Tijekom prošlomjesečnog poziva investitorima, financijska direktorica Take-Two Lainie Goldstein rekla je : “Mi postavljamo svoje poslovanje za značajnu točku preokreta u fiskalnoj 2025. koja će kulminirati isporukom novih rekordnih razina operativnih performansi sljedeće godine i kasnije.”

Lansiranje GTA 6 sigurno bi im moglo pomoći da postignu taj cilj, pogotovo ako naplaćuju više po kopiji od trenutne cijene. Ali 150 dolara? Osobno mislim da bi im se taj veliki skok odbio pravo u lice, ali ako bi se to nekako dogodilo i ljudi nastave kupovati igru, to bi bio presedan za druge da slijede njihov primjer.