in

Samsung Galaxy S23 serija dobija još jedan model

O sljedećem Galaxy FE telefonu već nekoliko mjeseci kruže razni izvještaji.

Samo je pitanje vremena kada će Samsung objaviti datum predstavljanja telefona, a sada saznajemo nove detalje po tom pitanju.

Ranije je otkriveno da bi Samsung Galaxy S23 FE trebalo da bude predstavljen u trećem tromjesječju 2023. godine.

Prema najnovijim informacijama, Galaxy S23 FE biće predstavljen sljedećeg mjeseca, što se poklapa s ranijim glasinama.

Tako bi, konačno, sljedećeg mjeseca trebalo da bude predstavljen nasljednik Samsung Galaxy S21 FE telefona, koji je lansiran početkom prošle godine. Dakle, proći će nekih 20-ak mjeseci između predstavljanja ova dva telefona.

Još jednom su procurile i specifikacije ovog telefona. Samsung Galaxy S23 FE imaće AMOLED ekran dijagonale 6,4 inča sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Ispod ekrana naći će se skener otiska prsta, dok će ispod poklopca telefona biti smještena baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25W.

Ovaj telefon će stići sa dvije verzije procesora. Tako će model sa Exynosom 2200 stići u Evropu, dok će Galaxy S23 FE sa Snapdragon 8+ Gen 1 čipom stići na tržište Sjedinjenih Američkih Država.

Na poleđini će telefon imati tri kamere sa glavnim senzorom od 50 MP koji će stići sa OIS podrškom. Pored njega, telefon će na poleđini imati ultraširoki senzor od 8MP i telefoto senzor od 12MP, dok će s prednje strane biti selfi kamera sa senzorom od 10MP.

Galaxy S23 FE biće isporučen sa Androidom 13 i One UI 5.1 i dobiće četiri velike Android nadogradnje i pet godina bezbjednosnih nadogradnji