in

WhatsApp testira sjajnu alternativu audio pozivima

Nakon uvođenja instant video poruka u nedavnom ažuriranju, WhatsApp sada uvodi značajku pod nazivom Voice Chat. Prema WABetaInfo, nova je značajka dostupna nekim beta testerima koji koriste WhatsApp beta za Android 2.23.16.19; očekuje se da će dosegnuti više korisnika u nadolazećim danima.

Prema web stranici WABetaInfo, WhatsApp Voice Chat dostupan je grupama i uklanja potrebu za glasovnim pozivima putem aplikacije. Dok sudionici grupe mogu pojedinačno slati glasovne poruke, nova im značajka omogućuje pridruživanje zajedničkom glasovnom chatu.

 

Značajci se može pristupiti putem gumba valnog oblika koji se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona grupnog razgovora. Svaki sudionik može započeti glasovni chat, a posebno korisničko sučelje pojavit će se na vrhu zaslona.

Razlika od telefonskih poziva je u tome što pokretanje glasovnog chata neće zvoniti na telefonu i svi će korisnici dobiti samo tihu push obavijest kada se kreira chat u njihovoj grupi.

Nakon pokretanja, bilo koji sudionik u grupi može se pridružiti glasovnom chatu i započeti razgovor. Ali isključit će se nakon 60 minuta ako chat ostane prazan i nitko se ne pridruži. WABetaInfo napominje da samo određene grupe mogu pristupiti značajci glasovnog chata i trenutno podržava samo do 32 sudionika.

Razmjena poruka u aplikacijama u vlasništvu Meta je ove godine poboljšana u velikom broju sa značajkama kao što su kontekstualne naljepnice , povjerljivi razgovori , utišavanje nepoznatih pozivatelja i mogućnost uređivanja poslanih poruka . U nedavnom ažuriranju, WhatsApp je korisnicima također olakšao slanje poruka na nespremljene telefonske brojeve bez napuštanja aplikacije.