in

Otkrivene nove informacije o Google Pixel 8 seriji

Iako Google tradicionalno na svojoj godišnjoj I/O konferenciji otkrije neke veoma bitne detalje o svojoj nadolazećoj Pixel seriji pametnih telefona, to ove godine nije slučaj. Očigledno je da je kompanija odlučila čuvati što više detalja o njoj, ali znamo da to svima ne ide baš najbolje, pa tako ni Google-u.

Danas su se pojavile nove informacije o nadolazećoj Google Pixel 8 seriji, koja bi trebala biti predstavljena na jesen ove godine. Najnoviji detalji odnose se na opcije pohrane i boje u kojima će stići Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

Tako poznati leaker Roland Quandt prenosi da će Pixel 8 Pro stići u tri opcije pohrane – 128 GB, 256 GB i 512 GB, što je identično kao i njegov prethodnik Pixel 7 Pro.

S druge strane, navodno će obični Pixel 8 stići u samo dvije opcije pohrane – 128 GB i 256 GB.

Kada je riječ o bojama telefona, prenosi se da će Pixel 8 stići u sljedećim bojama: “Licorice”, “Peony” i “Haze”, dok će Pixel 8 Pro biti dostupan u bojama: “Licorice”, “Porcelain” i “Sky”. Nažalost, tačne nijanse u ovom trenutku nisu poznate.

Ranije je otkriveno da će obični Google Pixel 8 ove godine stići s baterijom kapaciteta 4480 mAh, a da će podržavati brzo punjenje od 24 W. Kada je riječ o Pro modelu, navodi se da će Google Pixel 8 Pro biti opremljen baterijom od 4950 mAh s podrškom za brzo punjenje od 27 W. Dakle, oba će modela donijeti manja poboljšanja kapaciteta baterije i brzine punjenja.

Navodno će Google Pixel 8 serija biti dostupnija globalno u odnosu na prethodnu seriju.