in

One UI 6 Beta konačno stigao!

Samsung je jučer najprije objavio da je započeo sa One UI 6 Beta programom, a nakon nekoliko sati objavu je obrisao. Međutim, danas je konačno Samsung otvorio ovaj program i korisnici već imaju mogućnost iskusiti korištenje najnovije verzije korisničkog interfejsa za Galaxy uređaje južnokorejske kompanije.

Korisnici Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ i Samsung Galaxy S23 Ultra u Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj i Južnoj Koreji od danas imaju mogućnost isprobati One UI 6 i Android 14. Naravno, ova verzija vjerovatno obiluje mnogim bugovima, što nije neuobičajeno za beta verzije. Uostalom, one i služe da korisnici prijave probleme s kojima su se susreli tokom perioda testiranja beta verzija.

Kada je riječ o promjenama, na fotografijama primjećujete da One UI 6 ima novi moderan font, poboljšane opcije stila za widget sata zaključanog ekrana, a poboljšan je i dizajn za obavijesti. Prekidači za brze postavke su reorganizovani, a meni Postavke sada ima poseban odjeljak za bateriju.

Aplikacija Kamera također je dobila novi dizajn, a postavke fotografija i video zapisa, uključujući rezolucije i filtere, sada je lakše uočiti i promijeniti. Također, aplikacija Galerija ima poboljšani prikaz priča koje je uređaj automatski kreirao.

Uređivač fotografija sada ima veće ikone kojima je lakše pristupiti. Tu su i automatizovani prijedlozi za brze radnje tokom uređivanja fotografija.

One UI 6 donosi i redizajniranu aplikaciju Vremenska prognoza koja prikazuje više informacija, a postoje i nove widgeti za ovu aplikaciju.

Samsung je također osvježio i emoji-je sa One UI 6 nadogradnjom. Oni sada izgledaju “privlačniji” za gledanje u odnosu na prethodnike.