in

Microsoft greškom otkrio novi AMD-ov procesor

Iako Microsoft nedavno nije napravio promjenu, Neowin je primijetio da je ko,panija ažurirala sistemske zahtjeve za pokretanje Android aplikacija na Windows podsistemu za Android (WSA). Osim toga, Microsoft je nedavno napravio još jednu značajnu promjenu. Kompanija je također ažurirala popis podržanih procesora za Windows 11.

Postoje odvojeni popisi za Windows 11 21H2 i 22H2 iako se sistemski zahtjevi Windowsa 11 nisu (puno) promijenili od izvorne najave 21H2. Dakle, ako se neko nada da bi se njihov trenutno nepodržani hardver mogao odjednom pojaviti na popisu podržanih, to se jednostavno neće dogoditi.

Nova lista, objavljena krajem prošlog mjeseca, 25. jula, dodaje neke nove Ryzen procesore, uključujući jedan koji AMD nije najavio. Microsoft je prethodno ažurirao ovaj popis CPU-a negdje oko maja, dodajući mnoge nove AMD čipove, uglavnom dijelove X3D, ali ima i nekoliko drugih. Nedavno objavljeni Ryzen 9 7945HX3D, koji je prvi AMD-ov mobilni čip s 3D V-cacheom, ipak još nije na popisu. Bizarno, popis također uklanja nekoliko Intelovih čipova koji su prethodno bili tamo.

Potpuni popis novododanih AMD procesora dan je u nastavku:

AMD Ryzen 5 PRO 4655G
AMD Ryzen 5 PRO 4655GE
AMD Ryzen 3 5380U

Gore navedeni čipovi PRO serije temelje se na AMD-ovoj liniji Renoir. Ako niste svjesni, Renoir je AMD-ova linija APU-a temeljena na Zen 2 koja ima ugrađenu Vega grafiku druge generacije. Dok je 4655G dio od 65 W, 4655GE je jedinica od 35 W.

Treći i posljednji CPU na popisu, Ryzen 3 5380U, je nenajavljeni dio koji smo spomenuli prije. AMD još nema takav SKU na svojoj web stranici, ali svakako možemo pretpostaviti da pripada AMD-ovoj “Lucienne” liniji čipova. Ovo su AMD-ovi mobilni čipovi temeljeni na Zen 2 s integriranom Vega grafikom. U povezanim vijestima, nekoliko AMD-ovih procesora ranjivo je na Zenbleed sigurnosni propust , a 5380U bi također bio na popisu da je objavljen.