in

Želite li PlayStation 2 sa bežičnim joystickom? E pa evo načina

Nabava funkcionalnih klasičnih kontrolera za igre može biti gotovo jednako izazovna i skupa kao i nabava njihovih analognih konzola koje se više ne proizvode. Jedna od primarnih kategorija proizvoda 8BitDo uključuje adaptere koji modernim kontrolerima omogućuju rad na starijim sustavima. Njihova najnovija rješenja su za prve dvije generacije PlayStation konzola.

Vlasnici klasičnih Sonyjevih konzola, PlayStationa i PlayStationa 2, sada imaju još jednu mogućnost zamjene dotrajalih kontrolera – 8BitDo “Retro Reciever”. Retro Receiver može moderne kontrolere učiniti kompatibilnima s obje konzole koje se više ne proizvode budući da su priključci za PS1 i PS2 kontrolere identični. Adapter je dostupan u trgovini 8BitDo ili na Amazonu za 25 USD.

Najbolja značajka retro prijamnika je Bluetooth povezivost. Zastarjele konzole su starije od bežičnih protokola, ali sada korisnici mogu uživati ​​u bežičnom igranju. Međutim, Retro prijemnik također podržava USB vezu za punjenje i reprodukciju dok je povezan. Najnoviji prijemnik tvrtke 8BitDo prvi je koji koristi USB-C – njegovi prethodnici koriste USB mikro priključke.

Nije iznenađujuće da adapter radi s platformaa Nintendo, Sony i Microsoft iz posljednjih nekoliko generacija konzola: DualShock 4, DualSense, Xbox One, Xbox Series, Wii U Pro i Switch Pro kontroleri. Također podržava gotovo sve 8BitDo specijalne gamepadove i arkadne stickove.

Međutim, igrači bi trebali imati na umu da se neki PS2 naslovi oslanjaju na tipke na licu PS2 kontrolera osjetljive na pritisak kako bi primili različite ulaze od pola pritiska nego od punog pritiska. Igre Gran Turismo i Metal Gear Solid najistaknutiji su primjeri temeljne mehanike igranja koja koristi ove jedinstvene unose. Većina modernih kontrolera nema ovu značajku.

Iako nije ništa službeno najavio, 8BitDo bi mogao predstaviti rješenja za sustave poput Dreamcasta, GameCubea, Sega Saturna, Neo Geoa, TurboGrafxa i drugih nišnih klasičnih platformi.