in

Napokon poznat datum izlaska GTA 6?

Nazire se velika godina za izdanja igara. Već smo vidjeli Diablo 4 i Baldur’s Gate 3, a masivni Starfield stiže za manje od mjesec dana. Ali čini se sve vjerojatnijim da će ono što bi mogla biti jedna od najvećih igara svih vremena – Grand Theft Auto 6 – pasti 2024., a Take-Two još jednom poručuje investitorima da očekuju rekordnu godinu.

U nedavnom pozivu investitoru, glavna financijska direktorica Take-Two Lainie Goldstein rekla je: “Mi pozicioniramo naše poslovanje za značajnu točku preokreta u fiskalnoj 2025. godini koja će kulminirati isporukom novih rekordnih razina operativnog učinka sljedeće godine i kasnije.”

Take-Two predviđa da će njegove ukupne neto rezervacije za cijelu fiskalnu 2024., koje pokrivaju neto iznos prodaje fizičkih i digitalnih proizvoda i povezane prihode od igara, biti između 5,45 i 5,55 milijardi dolara. Za fiskalnu godinu 2025. koja završava u ožujku 2025., kompanija predviđa više od 8 milijardi dolara u neto rezervacijama i više od 1 milijarde dolara u prilagođenom neograničenom operativnom novčanom toku, zahvaljujući lansiranju “nekoliko revolucionarnih naslova”.

GTA 6 se posebno ne spominje, ali nema sumnje da će igra donijeti ogromnu zaradu za Take-Two. 180 milijuna prodanih primjeraka GTA V od izlaska 2013. čini ga drugom najprodavanijom igrom svih vremena iza Minecrafta.

Dok fiskalna godina 2025. završava u ožujku 2025., GTA 6 će vjerojatno slijediti svog prethodnika i biti objavljen neposredno prije blagdanske sezone, vjerojatno negdje u rujnu 2024. Take-Two očekuje da će igra zaraditi puno novca, i dosljedno, stoga očekujte vidjeti novi GTA Online mod neke vrste koji će stajati uz singleplayer.

U drugim Take-Two vijestima, tvrtka je nedavno branila naplaćivanje 50 dolara za PlayStation 4/Nintendo Switch priključak za Red Dead Redemption, tvrdeći da je cijena “komercijalno točna”. Igrica se može igrati na Xbox One i Xbox Series, gdje se prodaje za 30 dolara, kroz kompatibilnost sa prethodnim verzijama.