in

YouTube zabranjuje blokiranje reklama

Iz YouTubea su svjesni da mnogi korisnici koriste ekstenzije za blokiranje reklama kao što su AdBlock ili uBlock Origin, zahvaljujući kojima mogu spriječiti prikazivanje dosadnih reklama. Isto tako, svjesni su da su adblockeri dobar saveznik u borbi protiv plaćanja Premium pretplate, pa su stoga odlučili provesti jedan eksperiment kojim žele natjerati korisnike da plate YouTube Premium.

Jedan korisnik Reddita (Sazk100) podijelio je screenshot posebne poruke pri pokušaju reprodukcije videozapisa. YouTube sprječava reprodukciju videozapisa ako je adblocker uključen, te nudi dvije opcije: ili odustati od korištenja adblocka i gledati brojne reklame ili isprobati YouTube Premium.

Ispostavilo se da je ovaj eksperiment ograničen na mali broj ljudi i moguće je da ova ideja u potpunosti neće zaživjeti. Međutim, ne bi bilo iznenađujuće da se ovaj eksperiment pretvori u nešto trajno, u nešto što će doći svim korisnicima. U tom slučaju mnogi bi vjerojatno radije odustali od YouTubea, nego prihvatili plaćanje Premiuma.