in

Korisnici Pixel telefona ponovo u problemima

Korisnici Google Pixel 6 serije bili su među najpogođenijim raznim problemima. Očekivalo se da Pixel 7 serija neće donijeti probleme, ali to se nije desilo, već su se i korisnici ove serije susreli s njima, iako u manjoj mjeri nego korisnici Pixel 6 telefona. U svakom slučaju, korisnici obje serije u posljednje vrijeme počeli su prijavljivati nove probleme.

Najnoviji problemi koji se pojavljuju na Pixel 6 i Pixel 7 serijama odnose se na brzo trošenje baterije i pregrijavanje uređaja.

Korisnici su u proteklo vrijeme ove probleme prijavljivali na Redditu, Twitteru, ali i Google-ovom forumu podršku, a sve veći broj korisnika se suočava s njima.

Prema izvještaju Engadgeta, neki korisnici vjeruju da su se ovi problemi počeli pojavljivati nakon ažuriranja Google aplikacije koje je Google poslao 12.05.2023. godine. Vraćanje na stariju verziju aplikaciju samo je neznatno ublažilo ove probleme. Neki korisnici pokušali su da telefone vrate na tvorničke postavke i ponovo instaliraju aplikacije, ali to nije riješilo njihove probleme, što dovodi do zabrinutosti oko potencijalnog oštećenja baterije i CPU-a.

Korisnici koji su zatražili pomoć direktno od Google-a naišli su na ograničenu podršku, a neki su naveli da su sa osobljem za podršku vodili duge i beskorisne razgovore. Iako se čini da je američka kompanija svjesna problema, još nije pružila nikakvo rješenje, niti objašnjenje.

Neki korisnici, pak, spominju da je moguće da se radi o problemima na strani servera, što sugeriše na to da bi određene interakcije servera ili aktivnosti povezane s internetom koje pokreće aplikacije mogle uzrokovati ovakvo trošenje baterije. U svakom slučaju, očekivati je da se Google što prije oglasim povodom ovih problema.