in

Svi protiv Netflixa! Dvije velike streaming kompanije udružuju snage

Disney Plus i Hulu planiraju se spojiti u jednu super streaming uslugu u pokušaju borbe protiv Netflixove dominacije u industriji!

Ovu bombu od vijesti bacio je izvršni direktor Disneyja Bob Iger tijekom razgovora o zaradi za drugo tromjesečje 2023. Kako je izvijestio Motley Fool, Disney Plus i njegova sestrinska kompanija Hulu udružit će snage do kraja godine.

Iger se nada da će njegovo takozvano “iskustvo s jednom aplikacijom” pomoći tvrtki da svrgne Netflix u beskrajnim streaming ratovima.

Ipak, u Disneyu su mislili i na svoju zaradu (čudi nas to) te neće nuditi obje usluge za istu cijenu. Prvo, Disneyjeve dvije platforme za streaming nastavit će se nuditi potrošačima kao odvojene cjeline, a Iger potvrđuje da će Disney “nastaviti nuditi Disney Plus, Hulu i ESPN Plus kao samostalne opcije”.

Sljedeće, Disneyev novi super streamer bit će lansiran samo u SAD-u. Hulu nije dostupan drugdje, tako da promjena vjerojatno neće utjecati na pretplatnike Disney Plusa u Velikoj Britaniji i Australiji. Trenutno se Hulu Originals, kao što su Only Murders in the Building i Barbarian , dostavljaju Disney Plus UK i Disney Plus Australia putem Disney Plus Stara , podkanala dostupnog na usluzi u regijama izvan SAD-a koji je uključen u ukupnu cijenu Disney Plus.

Ono što nije jasno je hoće li Disney Plus Star biti rebrendiran u Hulu na teritorijima izvan SAD-a nakon što se Disney Plus i Hulu spoje u jednu uslugu. S jedne strane, to bi globalno usmjerilo Disneyev streaming odjel. S druge strane, moglo bi zbuniti gledatelje (barem u početku) zbog Hulua koji je zamijenio Star na Disney Plusu izvan SAD-a.

Vijesti o spajanju Disney Plusa i Hulua dolaze usred još jednog pomalo turbulentnog razdoblja za tvrtku Walt Disney. Prema izvješću o zaradi za drugo tromjesečje 2023. ovog konglomerata, Disney Plus izgubio je nevjerojatnih četiri milijuna pretplatnika između 31. prosinca 2022. i 1. travnja 2023., a ti su gubici uglavnom pripisani velikom padu indijskih pretplatnika koji koriste njegovu uslugu Disney Plus Hotstar.

No, to baš i nisu tako loše vijesti za Disney, s obzirom da su izravni prihodi potrošača (DTC)porasli za 12% na 5,5 milijardi dolara. Disney je proslavio ovaj porast potvrdivši da planira povećati cijenu svoje razine pretplate s oglasima u bliskoj budućnosti, kao i da će je uskoro uvesti u Europu. Dakle, znate, barem još uvijek zarađuje unatoč gubitku pretplatnika…

Predstojeće spajanje Disney Plusa i Hulua označava novu eru u tekućoj borbi za prevlast u streamingu.