in

Kreatori Pokemona rade na akcijskoj avanturi samurajske tematike – Project Bloom

Iako japanski tim Game Freak već više od 27 godina radi Pokemon igre ekskluzivno za Nintendove konzole, sam studio nije u Nintendovom vlasništvu. Zapravo su povremeno čak razvijali igre za PlayStation i Xbox konzole. Uglavnom su to do sada bili manji sporedni projekti pokraj Pokemona, no to bi se moglo promijeniti s njihovom sljedećom igrom.

Game Freakov idući projekt bit će ambiciozna akcijska avantura kodnog imena Project Bloom. Po jednom jedinom konceptualnom crtežu (gore priloženom), vidimo da će igra vjerojatno imati samuraja u glavnoj ulozi.

Potencijalno najzanimljiviji dio oko ove najave jest to što je prava na igru otkupila izdavačka kuća Take-Two Interactive. Project Bloom bit će lansiran na tržište pod njihovom izdavačkom podružnicom Private Division, a oni u pravilu gotovo nikada ne izdaju igre samo za jednu konzolu, pogotovo ne za Nintendovu konzolu.

Dakle, vjerojatno ćemo napokon vidjeti što ekipa Game Freaka zna i može kad nije ograničena najslabijim hardverom na tržištu. Doduše, ja sam prije četiri godine debatirao da Game Freakov problem nije u hardveru, a sad bismo mogli doznati je li to stvarno tako, bez da im referentna igra koja nije dio Pokemon serijala bude nešto kao Tembo the Badass Elephant.