in

Velika greška koju mnogi vlasnici mobitela čine

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog povećava vaše račune za struju, već i gubi energiju.

Meyer’s companies, tvrtka za grijanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorava na tri negativne strane ostavljanja punjača u utičnici na dulje vrijeme.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača telefona uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se vaš punjač pregrije, moglo bi se nešto zapaliti. Ovo je posebno opasno ako ostavite punjač uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primijetite požar.

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ostavljanja punjača telefona uključenog u struju jest to što može povećati vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Dakle, ako ga ostavite uključenog cijelo vrijeme, mogli biste uzalud potrošiti mnogo novca na račun za struju.

Troši energiju

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog povećava vaše račune za struju, već i gubi energiju. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije spojen na njega, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grijanje vašeg doma i čini zrak još zagađenijim.