in

Još jedan zaokret: Uklanja li Samsung Sonyeve senzore na kamerama sa svojih flagshipova?

Iza nas je već prošlo nekoliko mjeseci otkako je Samsung u prodaju lansirao S23 seriju telefona. Iz tog razloga glasina, špekulacija i raznih komentara za nadolazeću S24 seriju svakim danom je sve više. Stoga danas prenosimo još jednu.

Samsung je dosad u čestom broju slučajeva na svojim flagshipovima znao koristiti mix ISOCELL i Sonyevih IMX senzora na svojim kamerama, pri čemu su IMX uglavnom bili na telephoto kamerama, pa smo tako na Galaxyu S23 Ultra na dvije stražnje 10-megapikselne kamere imali Sonyev IMX754 senzor.

Ipak, prema najnovijim glasinama tu bi moglo doći do nekih promjena. Naime, Samsung je u Velikoj Britaniji i Koreji odlučio zaštiti nazive ISOCELL zoom i ISOCELL zoom pro. Da li će zaista doći do promjene i na kamerama kao što se već uveliko spominje i promjena u pogonskom čipu za nadolazeću S24 seriju prema kojoj bi Samsung na većini tržišta svoj flagship prodavao sa vlastitim Exynos procesorom (u ovom slučaju radi se o modelu Exynos 2400) ostaje nam da vidimo.

U Samsungu izgleda razmišljaju o tome kako srezati troškove stavljajući svoje komponente, no zasad ipak su sve ovo glasine i pokretanje procedure oko zaštite imena ne znači nužno i da će isto biti implementirano u komercijalnim proizvodima u nekoj bliskoj budućnosti.

Nama kao i uvijek ostaje da komentiramo stoga Vas pitamo kako gledate na ove navodne zaokrete iz Samsunga? Da li će vas ove promjene, ukoliko do njih dođe, spriječiti da kupite neki model iz S24 serije ukoliko ste to već naumili?