in

Veliki povratak HTC-a? U pripremi je navodno i jači model

Eh da, legendarni HTC. Pretpostavljamo da i među našim čitateljima ima velik broj onih koji su barem jednom u životu koristili neki HTC smartphone. Ukoliko niste znali upravo je HTC prvi u svijetu izbacio Android telefon pod nazivom HTC Dream i to sad već daleke 2008. godine. A sjećamo se i legendarnih modela HTC One M7, M8 i M9 sa onim, za tadašnje vrijeme, fenomenalnim BoomSound zvučnicima.

U12+ je još uvijek zadnji top model iz HTC-a. Predstavljen je prije točno pet godina i imao je neke zanimljive značajke poput prozirne poleđine, no bio je daleko od bilo kakvog spominjanja neke bitke protiv Samsungovog Galaxya S9 ili Appleovog iPhonea Xs.

Ipak, ukoliko vas ima koji bi opet htjeli kupiti neki jači model HTC-a donosimo dobre vijesti…zapravo za početak su više glasine i špekulacije.

Na Geekbench listi pojavio se model pod nazivom HTC U23 Pro. Kako je kod HTC-a zadnji put praksa bila da se pod oznakom U nalazio top model vjerujemo da se takvo nešto priprema i ovaj put, pogotovo što u nastavku ima ovaj sufiks „Pro“. Ipak, najbolje je još ne brzati sa nazivom flagship jer prema onome što piše u specifikacijama i koje su jezgre navedene opis najviše odgovara Qualcommovom Snapdragonu 7 Gen 1 koji je klasu ispod od najjačeg procesora iz Qualcomma. Ipak, u specifikacijama je navedeno i 12 GB RAM-a što je, prema onome što se trenutno nudi na tržištu, uglavnom rezervirano za top modele.

Još uvijek nema nikakvih naznaka od samog HTC-a da je nešto ovakvo u pripremi, model pod ovom oznakom se jednostavno pojavio na Geekbenchu pa se zasad samo špekulira. No kako je HTC u zadnje vrijeme počeo češće izbacivati modele (samo prošli mjesec dva jeftinija telefona) vjerujemo da se ipak nešto događa i po pitanju jačih uređaja.