Getty Images
in

MediaTek podiže ljestvicu: Novi Dimensity procesor jači od Snapdragona?

Poznati tajvanski proizvođač čipova MediaTek se nekako uglavnom zadnjih godina držao po strani kada bi se vodile polemike oko najboljih na tržištu. Naravno da uvijek prednjače Qualcomm sa svojim Snapdragonom i Apple sa svojim Bionic čipovima.

No Mediatek je najavio da za nekih desetak dana priprema lansirati pravu zvijer iz svoje radionice pod nazivom MediaTek Dimensity 9200+. Navodno će ovaj procesor stići sa glavnom Cortex-A3 jezgrom koja kuca na taktu od 3.35 GHz, zatim sa tri Cortex-A175 jezgre na 3.0 GHz te sa četiri slabije Cortex-A510 jezgre za koje zasad nije navedena brzina takta.

Upravo se ovaj procesor pojavio prije koji dan na Geekbench 6 i ostvario fenomenalne rezultate. Single-core test je iznosio 2121 boda, dok test multi-core nekih 5655 bodova što je, kako javlja gsmarena.com, više i od Qualcommovog Snapdragona 8 Gen 2 koji se danas nalazi u većini top modela. Pri testiranju se ovaj procesor navodno nalazio u nadolazećem flagshipu iz Viva pod nazivom X90s. Najbliže što se Snapdragon 8 Gen 2 uspio približiti ovom procesoru je score od 5641 i 1992 boda i to iz modela Asus ROG Phone 7 Ultimate.

Ipak, kako javlja gsmarena.com i kao takav MediaTek Dimensity 9200+ je još uvijek nedovoljno jak da pretekne i Appleov A16 Bionic čip.

Za još više informacija zasad je najbolje pričekati 10.5. jer je MediaTek upravo taj datum označio za službenu objavu svog novog top procesora.