in

Na Galaxy S21 seriju konačno stiže dugo iščekivana funkcija

Kompanija Samsung konačno je uvela funkciju Astrophoto mode na Samsung Galaxy S21 seriju iz 2021. godine.

Bitna funkcija stiže putem aplikacije Expert RAW i stiže na sva tri modela iz ove serije – Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+ i Samsung Galaxy S21 Ultra.

Funkcija, odnosno značajka astrofotografije, prvi put je predstavljena na prošlogodišnjoj Samsung Galaxy S22 seriji. Ona u osnovi omogućava korisnicima da snimaju nebo i zvijezde sa dugom ekspozicijom, a očekivalo se da će ova funkcija na Galaxy S21 i Galaxy S20 modele stići sa One UI 5.1 ažuriranjem.

Ipak to se nije desilo, ali sada napokon korisnici Galaxy S21 serije dobijaju ovu funkciju putem nove nadogradnje aplikacije Expert RAW. Ova je nadogradnja počela stizati krajem prošlog mjeseca na sve Galaxy S21 modele.

Kao što smo gore već naveli, režim astrofotografije omogućit će korisnicima snimanje odličnih fotografija neba, a i sama funkcija daje određene upute kako da napravite najbolju fotografiju. Ipak, treba napomenuti da će kvalitet fotografija ovisiti o tome koliko je nebo u tom trenutku čisto.

U svakom slučaju, ako posjedujete Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+ ili Samsung Galaxy S21 Ultra, najnoviju verziju aplikacije Expert RAW možete preuzeti iz Galaxy Store-a. Sigurnosno ažuriranje iz četvrtog mjeseca ove godine je preduslov da bi dobili i nadogradnju aplikacije Expert RAW sa novom funkcijom. Dakle, najprije u Postavkama -> Ažuriranje softvera, provjerite je li Vaš Galaxy S21 model dobio sigurnosnu nadogradnju iz četvrtog mjeseca. Ako jeste, onda ćete iz Galaxy Store-a moći preuzeti najnoviju verziju aplikacije Expert RAW.