in

Samsung Neo QLED 2023 TV dobio je certifikat ‘Smanjenje CO2’ od Carbon Trust instituta

Tvrtka Samsung Electronics objavila je danas da je šest modela u liniji Neo QLED za 2023. dobilo certifikat ‘Smanjenje CO2’ od Carbon Trust instituta . Ova se oznaka dodjeljuje proizvodu kada se dokaže da se njegov ugljični otisak smanjuje iz godine u godinu, što je potvrda nastojanja tvrtke Samsung da poboljša održivost tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

“Zadovoljstvo je vidjeti kako ova priznata organizacija prepoznaje misiju održivosti tvrtke Samsung, budući da smo i dalje predani stvaranju proizvoda kojima je budućnost našeg planeta na prvom mjestu”, rekao je Seokwoo Yong, izvršni potpredsjednik i zamjenik voditelja odjela Visual Display Business u tvrtki Samsung Electronics.

“Kao najveći svjetski proizvođač televizora, prepoznajemo svoju odgovornost da budemo primjer i nastavit ćemo koristiti tehnologiju za poticanje pozitivnih promjena“, ističe Yong.

Carbon Trust je globalna klimatska konzultantska tvrtka koju je osnovala vlada Ujedinjenog Kraljevstva s misijom da odgovori na klimatske promjene i smanji stakleničke plinove (GHG). Organizacija izračunava certifikat o ugljičnom otisku procjenom količine stakleničkih plinova stvorenih tijekom cijelog „životnog“ ciklusa proizvoda, u rasponu od proizvodnje do odlaganja, na temelju međunarodno priznatih standarda. Značajno je da oznaka ne uzima u obzir CO2 kompenzaciju.

Modeli Neo QLED 2023 televizora dobili su certifikat kao priznanje nastojanjima tvrtke Samsung da smanji težinu proizvoda i njihovu potrošnju energije tijekom faze korištenja u usporedbi sa svojim prethodnicima. Šest certificiranih modela uključuje tri Neo QLED 8K i tri Neo QLED 4K zaslona . Budući da tvrtka Samsung namjerava proširiti opseg ovih napora, očekuje se da će ove godine zaraditi certifikat o ugljičnom otisku za više od 20 modela u svojoj najnovijoj liniji QLED, Crystal UHD i OLED TV-a, kao i monitora te proizvoda za označavanje.

Godine 2021. Samsung Neo QLED postao je prvi zaslon koji je dobio certifikat među televizorima 4K i više rezolucije. Sljedeće godine, 16 modela u Samsung liniji za 2022., uključujući 11 modela iz asortimana QLED, Crystal UHD i Lifestyle TV, kao i pet monitora i proizvoda za označavanje, također je dobilo certifikat.

Kao globalni TV lider 17. godinu zaredom, Samsung Visual Display Business odjel nastavlja predstavljati ekološki osviještene proizvode i prakse za svoju tehnologiju zaslona koja se koristi na televizorima i monitorima.