in

Snapchatov AI chatbot je dostupan svima, korisnici ga mogu imenovati i napraviti avatar

Snapchatov AI chatbot pod nazivom My AI stiže do svih korisnika široom svijeta, saoćeno je tokom Snap Partner Summita.

My AI je ranije bio ekskluzivan za Snapchat+ pretplatnike kada je AI lansiran ranije ove godine. Alat koristi GPT tehnologiju kompanije OpenAI, ali je dizajniran da odgovara kao osoba koja se dopisuje s prijateljem. Sada će My AI biti dostupan svim korisnicima Snapchata bez obzira da li je riječ o pretplatnicima ili ne.

Globalno plasiranje chatbota My AI je obilježeno i nekim novim mogućnostima. Među njima je mogućnost dodavanja My AI chatbota u grupne konverzacije, mogućnost traženja prijedloga za mjesta koja bi trebalo posjetiti ili ih istražiti pomoću Lensa, kao i slanje Snapa te dobijanje odgovora u chat.

Korisnici će moći dati ime svom AI chatbotu i modificirati Bitmoji avatar za njega, odnosno za sebe izgraditi virtuelnog pratioca. My AI će imati iskricu pored svog imena u grupnim konverzacijama kako bi se razlikovala od osoba, tako da ne treba brinuti da će neko pomisliti da je stekao novog prijatelja.

Iako My AI više nije “rezervisan” za Snapchat+ korisnike, oni će ipak dobiti zanimljive dodatne mogućnosti. Odgovori My AI chatbota na Snapove će u početku biti tekstualni, no Snapchat planira implementirati odgovore u formi AI kreiranih fotografija na Snapchat+ pretplatnike. Primjera radi, kada korisnik pošalje Snap tikve, My AI bi mogao odgovoriti fotografijom supe od tikve.

Kako bi se spriječila zloupotreba, postoje pravila koja zabranjuju pornografiju te golotinju u seksualnom kontekstu. My AI će također uzimati u obzir starosnu dob korisnika kako bi njegovi odgovori bili adekvatni.