in

iPhone 15 dobija jedno bitno poboljšanje

Najnoviji izvještaj ukazuje na poboljšanja koja se očekuju kod iPhone 15 serije.

Kako se ističe u najnovijim izvještajima, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max bi ove godine trebalo da dobiju poboljšan RAM, kako u domenu kapaciteta, tako i po performansama.

Prvo smo čuli da će pomenuti modeli dobiti povećanje kapaciteta memorije sa 6GB na 8GB, a sada se sugeriše da će ovogodišnji iPhone modeli dobiti i bržu memoriju.

Izvještaj analitičke kompanije TrendForce pominje upotrebu RAM-a, koji bi ove godine trebalo da dobije nadogradnju, ali bez pominjanja konkretnih specifikacija i tehnologija koje će se koristiti.

Za sada nije poznato da li će se ove promjene odnositi smao na Pro modele u iPhone liniji ili na kompletnu iPhone 15 seriju.

Apple je svoje iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modele nadogradio na LPDDR5 RAM tehnologiju, dok su iPhone 14 i iPhone 14 Plus zadržali LPDDR4X. Sva četiri modela imaju po 6GB RAM-a.

Apple bi kod iPhone 15 serije mogao da pređe sa LPDDR5 RAM-a na LPDDR5X RAM, ali neki izvještaji sugerišu da će to takođe biti ograničeno na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modele.

Ostaje da se vidi da li će Apple u novu iPhone seriju implementirati i povećanje kapaciteta i novu tehnologiju sa bržom memorijom.