in

Bigscreen predstavio najmanji VR headset na svijetu

Tvrtka Bigscreen pokreće proizvodnju VR headsetova i vjeruje da će njezin novi headset pod nazivom Beyond napraviti veliki iskorak na tržištu svojom malom veličinom i težinom od samo 170 grama.

Usprkos maloj veličini, Beyond nudi odlične značajke i performanse pa uključuje dva 5K (5,120 x 2,560) 90 Hz OLED zaslona, praćenje pokreta glave od 6DOF (detekciju pokreta u svim smjerovima) i sadrži takozvanu “pancake” optiku koja navodno eliminira “screen door effect” (u kojem možete vidjeti razmake između piksela) te pruža pristojno vodoravno vidno polje od 93 stepeni

S druge strane, smanjena veličina je dovela do nekih ograničenja i neobičnih rješenja, pa umjesto podešavanja gumba i drugih kontrola kako biste dobili idealnu prilagodbu za svoje lice, Bigscreen od vas traži da skenirate lice pomoću iPhone aplikacije kako biste izradili, kako kažu, “prilagođeni Beyond dizajn”. Ako nosite naočale, morate čak kupiti prilagođene dioptrijske leće, dok se 6DOF praćenje oslanja na vanjske SteamVR bazne stanice, a ne ugrađene kamere.

Beyond podržava platformu SteamVR i radit će sa svim kompatibilnim kontrolerima (uključujući Vive i Valve Index) i uređajima za praćenje cijelog tijela. Trebat će vam i snažno računalo s barem četverojezgrenim procesorom i grafikom klase GeForce RTX 2070 ili Radeon RX 5700 XT.

Beyond je dostupan za prednarudžbu za 999 dolara, a bit će isporučivan u SAD-u u trećem kvartalu ove godine, dok će se u Kanadi i Evropi isporučivati u četvrtom kvartalu 2023.