in

One UI 5.1 stiže i na jeftine članove Samsungovih flagship serija

Jednu stvar zaista moramo priznati: Samsung je nevjerovatno dobar u brzini softverskih nadogradnji koje šalje na svoje telefone i bez konkurencije je u Android svijetu. Iako se očekivalo da će tek sljedeće sedmice nadogradnju na One UI 5.1 početi primati Galaxy S22 modeli, Samsung je to uradio već jučer. No, pored njega, nadogradnju su počele primati i Galaxy S21 i Galaxy S20 serija, ali i naknadno predstavljeni modeli iz ovih serija!

Galaxy FE modeli naknadno su predstavljeni kao članovi Galaxy S20, odnosno Galaxy S21 serija. Govorimo o Galaxy S20 FE i Galaxy S21 FE telefonima.

Oni su, iznenađujuće brzo, također počeli primati One UI 5.1 nadogradnju.

Tako se nadogradnja za Galaxy S20 FE s brojem modela SM-G781B širi čitavom Evropom. Radi se o broju firmvera G781BXXU4HWB1. Nadogradnja je trenutno dostupna u sljedećim zemljama: Austrija, Švicarska, Poljska, Irska, Slovačka, Češka, Rumunija, zemlja Baltika, Španija, Nizozemska, Portugal, Velika Britanija, Francuska, Slovenija, Italija, nordijske zemlje, Grčka, Njemačka, Bugarska i Luksemburg.

Ovo bi trebala biti posljednja One UI nadogradnja za ovaj telefon, jer telefon neće dobiti One UI 6 nadogradnju.

S druge strane, Galaxy S21 FE dobija One UI 5.1 nadogradnju s brojem firmvera G990B2XXU1EWAJ, a trenutno je dostupna u brojnim evropskim zemljama, uključujući sljedeće zemlje: Češka Republika, Irska, Holandija, Rumunija, Hrvatska, Njemačka, Španija, UK, Švicarska, Makedonija, Grčka, Italija, Poljska, Austrija, Mađarska, Slovačka i Portugal.

Samsung Galaxy S21 FE predstavljen je početkom prošle godine sa Androidom 12 i One UI 4. Nakon toga je telefon krajem godine dobio nadogradnju na Android 13 i One UI 5, a sada dobija i podverziju One UI 5.1.