in

Philips Sound predstavio nove sportske, premium te posebne slušalice za bolji san

TP Vision je, na upravo održanom događanju TP Vision Amsterdam Live 2023 predstavio nove verzije svojih premium ANC slušalica Philips Fidelio, proširio je svoju sportsku Go seriju a ove godine na tržište će stići i  prve Philipsove slušalice za spavanje, razvijene u partnerstvu sa specijaliziranim naučnicima iz Kokoona.

Fidelio L4

Prve u nizu predstavljenih su premium slušalice L4, marke Fidelio, koje karakteriziraju skuplji i kvalitetniji materijali, uz zadržavanje visoke kvalitete zvuka. L4 i dalje koristi prilagođeni, samostalno razvijeni 40-milimetarski driver koji sada ima grafenski premaz za dodatnu čvrstinu, koja ne povećava masu slušalica.

Tu je i najnovija verzija Bluetootha 5.3 s Auracast emitiranjem i LE zvukom. Uključivanje kodeka LC3 i LDAC osigurava da L4 može ponuditi kvalitetniji bežični zvuk, a hi-Res audio reprodukcija dostupna je i putem isporučenog 3,5-milimetarskog mini-jack kabela ili putem USB-C-a. Hybrid Adaptive ANC sustav s četiri mikrofona Philipsa Fidelio L4 također je poboljšan premještanjem otvora za odzračivanje za mikrofon, koji mjeri vanjsku buku, s prednje na stražnju stranu slušalice gdje je manje osjetljiv na buku vjetra.

Dodatni ugrađeni mikrofon za snimanje glasa posvećen je uklanjanju pozadinskih zvukova kako bi se osiguralo primanje i upućivanje poziva s kristalno jasnim zvukom. Trajanje baterije također je poboljšano s L4 koji sada nudi 50 sati reprodukcije, odnosno 40 sati s uključenim ANC-om, te s brzim punjenjem od 15 minuta za pet sati reprodukcije.

Fidelio T2

TWS ANC slušalice marke Fidelio također su dobile novu verziju, 20% manju, uz čak 40% manje kućište. Zadržavaju  9,2-milimetarske drivere, presvučenim grafenom. Hi-Res zvuk i pouzdana veza rezultat su 5.3 verzije Bluetootha, s Google Fast Pairom, te s LE zvukom i LC3 kodekom.

Ukupno, Philips Fidelio T2 ima šest mikrofona s tri mikrofona u svakom pupoljku, a oni pripomažu i u smanjenju vanjske buke. Unatoč smanjenju dimenzija slušalica i veličine kućišta, vijek trajanja baterije za T2 i dalje je devet sati reprodukcije s aktiviranim ANC-om, i dodatnom reprodukcijom od 27 sati dostupnom putem kućišta za punjenje – što postaje 10 sati reprodukcije za slušalice i 30 sati reprodukcije iz kućišta bez ANC-a. Potpuno punjenje traje dva sata, dok je jedan sat dodatne reprodukcije dostupan nakon samo pet minuta punjenja.

Serija GO

TP Vision proširit će asortiman slušalica dostupnih u GO Sports asortimanu s dva nova modela srednje klase.

A5508 su nove TWS slušalice s niskom distorzijom 8-milimetarskog zvučnika obloženog grafenom, , dok A5608 usvaja najnoviju tehnologiju otvorenog uha i provođenja zvuka preko kostiju, kako bi se korisnicima omogućio kvalitetan zvuk i dodatna sigurnost tako što mogu odmah čuti i okolni zvuk. A5508 i A5608 koriste najnoviji ultra pouzdani Bluetooth 5.3 s kodekom LC3 koji nudi i vrhunsku zvučnu i energetsku učinkovitost te vezu u više točaka. Oba modala diče se i IPX5 otpornošću na znoj i vodu.

Philips N7808 – za u krevet

Nove slušalice Philips N7808, prve Philips slušalice za spavanje razvijene s Kokoonom, rješenje su za one koji pate od problema poremećaja sna, pomažući nositeljima da lakše zaspu i istovremeno štiteći njihov san od vanjskih smetnji.

Posebno dizajnirane, premještaju glavne elektroničke komponente dalje od slušalice, u kućište plitko montirano iza glave koje se obično ne osjeća dok se leži. To im omogućuje debljinu od samo 6 mm.

Senzori unutar slušalica nadziru obrazac spavanja korisnika kako bi prilagodili zvuk i automatski ga smanjivali dok korisnik tone u san. Mobilna aplikacija Kokoon pomoći će u poboljšanju razumijevanja sna i upravljanja snom korisnika, koji se kontinuirano prati putem akcelerometra i optičkog monitora otkucaja srca unutar slušalice u uhu. Sve dobivene informacije tada se mogu kombinirati kako bi se korisnicima pomoglo da bolje razumiju svoj san i krenu putem boljeg sna.

N7808 ima desetosatno trajanje baterije, a može se koristiti i za upućivanje poziva i slušanje glazbe putem Apple Musica, Audiblea, Spotifyja, You Tubea, aplikacija Calm i Headspace ili putem aplikacije Kokoon, a nude i emitiranje bijelog šuma za maskiranje vanjske buke.