in

Galaxy S23 Ultra je brz ali ne kao iPhone 14 Pro

Najbolji telefon kompanije Samsung – Galaxy S23 Ultra njihov je najbrži telefon dosad, no iPhone 14 Pro je i dalje brži i to za više od 20%.

Neki među vama već su pogledali moje prve dojmove nakon 24 sata s Galaxyem S23 Ultra. Kao što već rekoh, Galaxy S23 Ultra prije svega ostavlja dojam izuzetne brzine i glatkoće u radu.

Poznato je da Samsungovi telefoni pa i oni najviše klase nerijetko imaju jedan određeni micro lag (u nedostatku boljeg izraza na hrvatskom).

To je inače i tim više izraženo tijekom prve uporabe uređaja dok se sve što ste odlučili instalirati i ažurirati nekako ne slegne.

Ovaj Galaxy S23 Ultra je međutim, nevjerojatno fluidan od prve sekunde i radi nevjerojatno lijepo.

Najlakše je sve pripisati Snapdragon 8 Gen2 čipu koji ga pokreće, no nećemo isključiti ni optimizacije Samsungova One Ui 5.1 sučelja, ovdje povrh Androida 13.

Koliko god gladak u radu ovaj Galaxy S23 Ultra bio, prema Geekbenchu i dalje nije brži od iPhonea 14 Pro iz Applea.

Naime, prema rezultatima Geekbench 5 testa Galaxy S23 Ultra osvaja 1,480 bodova na single-core testu i 4,585 na multi-core testu.

Na istom je testu iPhone 14 Pro pokretan njihovim A16 Bionic čipom osvojio 1,874 na single-core testiu i 5,384 na multi-core testu.

Time je iPhone 14 Pro više od 20% brži od Samsungova najbržeg telefona dosad.

Unatoč ovim brojkama na papiru, Galaxy S23 Ultra u realnom svakodnevnom korištenju brz je kao munja. Moja recenzija uređaja stiže uskoro.