in

Koji Android ima najsvjetliji ekran

Osnivač kineske kompanije se pohvalio da novi flegšip telefon ima ekran sa najboljim osvjetljenjem među Android modelima.

Kada se pojavio na tržištu, iPhone 14 Pro Max je od strane DisplayMate-a proglašen telefonom sa najboljim ekranom, a krasi ga izuzetno osvjetljenje displeja od čak 2300 nita.

Sada se oglasio Lei Jun, osnivač kompanije Xiaomi, koji ističe da kompanijin Xiaomi 13 telefon nudi najveće osvjetljenje među Android modelima.

Prema dosadašnjim izveštajima, maksimalno osvjetljenje ekrana koje nudi Xiaomi 13 serija iznosi 1900 nita. Uobičajeno osvjetljenje iznosi 1200 nita, dok je potrošnja ekrana smanjena za 22 procenta.

Ovaj telefon koristi Samsung E6 materijal ekrana za OLED displej, koji predstavlja šerstu genetraciju supstrata koji proizvodi južnokorejska kompanija.

Međutim, ostaje da se vidi koliko će dugo Xiaomi 13 biti rekorder među Android telefonima. Nedavno su se pojavile informacije da bi Samsung Galaxy S23 Ultra mogao da dobije ekran sa maksimalnom osvjetljenošću od 2200 nita, čime bi postao rekorder u Android ekosistemu.