in

Amazon obećava da će serija God of War biti autentična priči iz igara

Prošle sedmice  tvrtka Amazon službeno je potvrdila kako kreće u produkciju serije prema igrama iz serijala God of War. Točnije rečeno, reboota tog serijala, koji je započet igrom iz 2018. U razgovoru za stranicu Collider, Amazonov šef TV ogranka Vernon Sanders poručio je kako će njihova adaptacija God of Wara biti “nevjerojatno vjerna izvornom materijalu”.

Sanders ističe kako je svjestan da God of War ima strastvene fanove, ali da odabir tog serijala za adaptiranje nije pao zbog toga, nego zbog potencijala same priče. Kako kaže, God of War je veliki akcijski ep, ali isto tako i priča o očevima i sinovima, zbog čega bi seriju mogla prihvatiti i publika koja nije igrala igre.

“Ono što su voditelji i pisci projekta pripremili za prvu sezonu, i samu seriju, je nevjerojatno autentično izvornom materijalu i jednako primamljivo na svoj način. Mislimo da će serija biti ogroman hit.” – zaključio je Sanders.

Ako izuzmemo animirane serije, igrane adaptacije videoigara tek se trebaju dokazati. Ove godine započet je prvi val TV serija po igrama uz Resident Evil i Halo, ali se brzo razbio zbog loših kritika, među kojima su najčešće bile one o odstupanju od izvornog materijala.