in

Instagram vraća Compose dugme na dno

Instagram je redizajnirao svoj početni ekran kako bi doveo compose dugme na prečice na dnu aplikacije. Donje prečice su prvobitno imale Reels na centralnom mjestu, Shop tab i Profile na desnoj strani sa Explore i Home tabovima na lijevoj strani.

Instagram je predstavio ovaj novi izgled krajem 2020. sa fokusom na Reels i Shop prečicu sa namjenskim tabovima i pomijeranjem compose dugmeta i prečice aktivnosti u gornji desni ugao pored poruka.

Izgleda da Instagram sada pomijera fokus sa Reels-a i da će compose dugme biti u sredini trake sa prečicama na dnu. Instagram se bori za pažnju u kratkom vertikalnom video formatu sa rivalskim TikTokom od 2020. godine i odlučio je da stavi sve svoje resurse na Reels – aplikacija je čak podrazumijevano prikazivala Reels kada ste otvorili Instagram.

“I dalje ćete moći da postavite i vodite svoju prodavnicu na Instagramu dok nastavljamo da ulažemo u iskustva kupovine koja pružaju najveću vrijednost za ljude i preduzeća u fidovima, pričama, kolutovima, oglasima i još mnogo toga”, navodi Instagram u najavi.

Nove promjene će početi da se primjenjuju u februaru.