in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Elon Musk otpustio Twitterovog inženjera koji je ispravio njegov navod o RPC-ovima

Muskov pristup vođenju Twittera doveden je u pitanje

Po svemu sudeći, Elon Musk nije gotov s otpuštanjem zaposlenika Twittera. Za razliku od vremena kad je otpustio otprilike 50% kompanije, ovaj put se radi o jednom zaposleniku.

Muskov pristup vođenju Twittera doveden je u pitanje otkako je preuzeo kompaniju, a mnogi vjeruju da bi upravo takvo vođenje moglo dovesti do propasti kompanije.

Sada je riječ o zaposleniku imena Eric Frohnhoefer, koji je u središte pozornosti dospio nakon što je javno prozvao Muska na Twitteru, piše NewsBytes.

Kako je došlo do te situacije?

Musk se na Twitteru ispričao zbog sporosti platforme u mnogim zemljama, a sporost je pripisao loše batchiranim RPC-ovima (pozivi udaljenih procedura).

Međutim, Frohnhoefer, softverski inženjer koji je radio na Twitterovoj Android aplikaciji, prozvao je Muska i rekao da griješi u vezi s RPC-ovima, jer, prema njegovim riječima, “aplikacije ne upućuju RPC pozive”.

Što je Musk napravio nakon tog “incidenta”? Objavio je putem Twittera da je Frohnhoefer dobio otkaz. Frohnhoeferov odgovor Musku izazvao je različite reakcije, dok jedni smatraju da je napravio prikladan potez ispravivši Muska, drugi pak tvrde da je to trebao napraviti privatno, a ne javno na platformi kao što je Twitter.

Nedugo nakon, Frohnhoefer je upravu Twittera nazvao “hrpom kukavica”, a na Twitteru je promijenio svoj opis profila u “bivši Twitterov zaposlenik”, što potvrđuje da je zaista dobio otkaz.