in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Kad neće Apple, hoće hakeri: Kako je napravljen preklopni iPhone?

Pogledajte video!

Nakon 200 dana mukotrpnog rada, hakerska ekipa iz kineske grupe Aesthetics of Science and Technology (AST), izradila je prvi funkcionalni preklopni iPhone sa savitljivim ekranom na svijetu, koji prilično podsjeća na Samsungove Z Flip uređaje.

Hakeri naglašavaju da za projekt nisu mogli koristiti isključivo Appleove dijelove pa su se poslužili brojnim dijelovima raznih proizvođača i dobavljača, što znači da se radi o nekoj vrsti “Frankenstein” iPhonea.

Za potrebe projekta su morali rastaviti desetke iPhoneova, a originalni hardver preoblikovati ili izrezati kako bi se mogao ubaciti u prepiljeno originalno kućište.

Između ostalog su testirali šarke originalnih telefona drugih proizvođača “preklopnjaka”, uključujući one na Galaxy Z Flip uređaju, ali su se na kraju odlučili na šarke Motorola Razr uređaja jer, kako kažu, stvara najmanji nabor na ekranu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uz sve to su koristili i dijelove koje su sami izradili 3D printerom, a morali su u telefon ugraditi i malu bateriju od samo 1000 mAh, jer veća nije stala u kućište. Pored toga neke su stvari morali žrtvovati, kako navodi portal “Vidi”, pa su uklonili jedan zvučnik, kao i sve komponente za MagSafe bežično punjenje.

Hakeri kažu da ekran osjetljiv na dodir radi dobro i uređaj normalno pokreće iOS, ali kako su htjeli imati interface prilagođen preklopnom uređaju morali su instalirati vlastiti softver, što znači da su Appleov softver morali “jailbreakati”.

Ovu inačicu su nazvali 0.1 i projekt planiraju dalje razvijati. Ko zna, možda ih angažira Apple ako ekipa iz Cupertina zaključi da bi bilo vrijeme da naprava vlastiti preklopni uređaj.