in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Remedy je službeno najavio Control 2 za PlayStation 5, Xbox Series i PC!

Nastavak hita iz 2019. godine

Remedy Entertainment je potvrdio da se radi na igri Control 2 za PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC.

Kako je otkriveno u blog postu, Remedy i 505 Games će zajedno razviti i objaviti ovaj nastavak koji je ranije bio internalno poznat pod imenom Codename Heron i za koji se pretpostavljalo da je spin-off prije nego direktan nastavak na glavnu igru.

„Sa Control 2, napravit ćemo još jedan skok u nepoznato“, rekao je direktor igre Mikael Kasurinen na Remedi web stranici.

Video pogledajte OVDJE.

„Bit će to neočekivano putovanje. Potrajat će neko vreme, ali blago rečeno, ovo je najuzbudljiviji projekat na kojem sam ikada radio. Još su rani dani, ali će biti vrijedno čekanja.”

Remedy je potvrdio prije nekoliko dana da je Control 2 još uvijek u konceptualnoj fazi, što znači da igra nije ušla u aktivan razvoj i stoga je vjerovatno još godinama daleko.

Ima budžet od 50 miliona eura (oko 52 miliona dolara), što je značajno više od 30 miliona dolara koliko je imala originalna igra. Da bi ste stvari bolje stavili u kontekst, The Witcher 3: Wild Hunt koštao je 81 milion dolara, dok je Red Dead Redemption koštao između 80 i 100 miliona dolara.

Ono što je također interesantno je da ovo nije jedina Control igra koja se trenutno razvija, postoji i projekat pod imenom Codename Condor koji će biti igra za četiri igrača, u co-op PvE stilu, originalno najavljen ljeta 2021.

Da li ste igrali originalni Control? Ako niste, ispravite to odmah, ili kasnije… jer nastavak neće baš skoro.

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, Xbox Series X, PlayStation 5 i Stadia