in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Vizualno i tehnički poboljšana: The Witcher 3: Wild Hunt next-gen verzija izlazi naredni mjesec!

Gaming

CD Projekt Red je najavio da će next-gen update za The Witcher 3: Wild Hunt izaći 14. decembra za PlayStation 5 i Xbox Series korisnike.

Na The Witcher zvaničnom Twitter nalogu je izašla objava, a CD Projekt Red će izgleda ispuniti ranije obećanje da nova verzija stiže u posljednjem kvartalu godine.

Next-gen verzija The Witcher 3, koja je ”vizualno i tehnički poboljšana” sadrži i bonus DLC zasnovan na Netflix seriji, a ova verzija je trebala da bude objavljena još prošle godine prije nego što je dva puta odložena.

Saber Interactive je prvi studio koji je radio na ovoj novoj verziji, ali je CD Projekt Red u aprilu ove godine ipak preuzeo na sebe, insistirajući da se igra ne nalazi u ”razvojnom paklu”. U maju je određen novi datum (Q4), ali mnogi su i dalje bili zabrinuti sa obzirom na dva prethodna odlaganja. Međutim, izgleda da će CD Projekt Red ipak ispuniti svoj cilj, navodi IGN.

Pored next-gen Geralt-a morat ćemo da se navikavamo i na novog glumca koji tumači ulogu u četvrtoj sezoni Netflix serije.

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, Xbox Series X i PlayStation 5