in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako će izgledati Google-ov sklopivi telefon? Poznata i cijena!

O prvom sklopivom telefonu iz kompanije Google kruže glasine već neko vrijeme

Mijenjao je razne nazive, ali čini se da smo konačno došli do naziva koji bi zaista mogao odgovarati ovom telefonu. Naime, prema najnovijem izvještaju, prvi Google-ov sklopivi telefon trebao bi nositi naziv Google Pixel Fold. Pored toga, otkriveni su i renderi ovog telefona.

Radi se o „Google-ovom najtajnovitijem projektu ikada“, a navodno bi on mogao biti predstavljen u petom mjesecu sljedeće godine zajedno sa Pixel tabletom. To bi se zapravo moglo desiti na Google-ovoj godišnjoj konferenciji za programere I/O, s obzirom na to da se ista održava u petom mjesecu svake godine.

Ovaj telefon bit će dostupan u dvije boje, koje Google naziva Chalk (bijela) i Obsidian (crna).

Procurili su i 3D renderi Google Pixel Fold telefona u obje boje, ali sada nisu otkrivene specifikacije.

Neimenovani izvori prenose da će Pixel Fold imati “uobičajene performanse poput Pixel telefona” i flagship Pixel kameru. Jedan izvor naveo je da je uređaj veoma težak, ali nije naveo u poređenju s čime. Vjerovatno se misli na Galaxy Z Fold 4.

Renderi prikazuju da traka kamere na zadnjoj strani nije prožeta čitavom zadnjom stranom telefona, kao što je to slučaj na Pixel 7 i Pixel 7 Pro telefonima. Ipak, i dalje je to prepoznatljivi Pixel telefon. Dugme za napajanje ima ugrađen čitač otiska prsta, a tu su i dva zvučnika – jedan na gornjoj strani, drugi na dnu.

Navodno će cijena Google Pixel Fold telefona biti 1799 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama. Očekivati je da u naredno vrijeme saznamo više detalja o ovom telefonu, prenosi GSMArena.