in ,

(VIDEO) Sonic Frontiers je srušio rekord serije za istodobne Steam igrače

Gaming

Steam izdanje Sonic Frontiers postavilo je novi rekord za najveći broj istodobnih igrača u bilo kojoj Sonic igri na Steamu.

Nakon što je igra objavljena prošle sedmice, Steam verzija je dosegla vrhunac od 19.181 istodobnih igrača, tvrde podaci SteamDB.

To je znatno više od prethodnog rekorda serije od 11.937, koji je postavio Sonic Mania prije otprilike pet godina. Brojka sugerira da je općenito pozitivan prijem kritičara doveo do povećanog interesa za igru ​​u usporedbi s drugim novijim Sonic naslovima.

Za usporedbu, ovo su najveći istodobni vrhunci koje su dosad postavili drugi Sonic naslovi:

Sonic Frontiers – 19.181
Sonic Mania – 11.937
Sonic & All-Stars Racing Transformed – 5,861
Sonic Origins – 2.668
Sonic Forces – 2.058
Sonic Generations – 1.686
Team Sonic Racing – 1.056
Sonic Lost World – 252

Prošlogodišnji Sonic Colors Ultimate trenutno je ekskluzivan u Epic Games Storeu i kao takav nema Steam brojke. Brojku će pozdraviti Sega i Sonic Team, za koje je Sonic Frontiers značajno odstupanje od serije.

Igra je naišla na mješoviti odgovor kada su kritičari ranije tokom godine krenuli s preview verzijom, ali je konačno izdanje doživjelo općenito pozitivniji prijem, s ocjenom Metacritic od 72.

Igra također trenutno ima ocjenu ‘Vrlo pozitivno’ na Steamu, a SteamDB tvrdi da je više od 90% igrača koji su igru ​​ocijenili pozitivno, prenosi VGC.