in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Horizon serijal navodno dobija sopstveni MMO od Sony-a i NCSOFT-a

Gaming

Kako izvještava VGC, Horizon franšiza, u koju spadaju Horizon: Zero Dawn i Horizon: Forbidden West, ide u online okruženje sa MMO-om od kreatora Guild Wars i Guild Wars 2.

Priča se da NCSoft trenutno regrutuje radnike za novi projekat, koji kompanija u oglasima za radna mjesta naziva “Project H”.

Međutim, NCSoft je odbio da potvrdi postojanje ove igre, navodeći: ”Teško je potvrditi informacije o neobjavljenim projektima koji su trenutno u razvoju.”

Horizon Zero Dawn je izašao 2017. godine i ovo je početak priče o heroini Aloy koja se u post-apokaliptičnom svijetu bori sa svakakvim vrstama robota. Horizon Forbidden West je nastavak Zero Dawn-a koji je izašao početkom godine na PS5 konzoli.

Developer Guerrilla Games već dugo planira da razvije multiplejer igru u Horizon franšizi, a co-op mod je trebalo da se pojavi još u prvoj igri. Međutim, ova opcija je ukinuta kako bi se omogućilo timu da se fokusira na ”druga područja”.

Ovaj prelazak u MMO žanr stiže nakon što je Sony ranije ove godine objavio da planira da lansira 10 live service igara do 31. marta 2026. u partnerstvu sa Bungie-jem.

“Kroz blisku saradnju sa Bungie-jem i PlayStation Studios-om, cilj nam je da lansiramo više od 10 live service igara do kraja fiskalne godine 31. marta 2026″, rekao je Sony CFO Hiroki Totok. Sony definitivno priključuje Horizon ovoj listi igara.

Horizon franšiza se širi na sve tipove medija, a znamo i da Netflix radi na seriji koja će nositi naziv Horizon 2074.