in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Modern Warfare 2 već je blizu vrha Vanguardove doživotne prodaje u Evropi

Gaming

Modern Warfare 2 već je na rubu vrha “doživotne prodaje” prošlogodišnjeg ulaza u seriju Call of Duty Vanguard u Evropi.

Na temelju GSD podataka objavljenih na GamesIndustry.biz, Modern Warfare 2 bila je najprodavanija igra u Evropi prošlog mjeseca, unatoč tome što je objavljena tek 28. oktobra.

Modern Warfare 2 najbrže je prodavan ulazak u dugotrajnoj seriji, navodi izdavač Activision.

Prešao je 1 milijardu dolara u prodaji u 10 dana, nadmašivši rekord koji je prethodno držao Black Ops 2 iz 2012., kojem je trebalo 15 dana da dosegne prekretnicu.

FIFA 23 bila je druga najprodavanija igra u Evropi prošlog mjeseca, dok su drugi novi ulasci na ljestvici uključivali Gotham Knights na 4. mjestu, Mario + Rabbids: Sparks of Hope na 5. mjestu, Victoria 3 na 9. mjestu, A Plague Tale: Requiem na 12, Bayonetta 3 na 14 i NHL 23 na broju 17.

Što se tiče hardvera, koji ne uključuje podatke iz Njemačke ili Ujedinjenog Kraljevstva, oktobar je bio prvi mjesec od septembra 2021. u kojem Nintendo Switch nije bio najprodavanija konzola u Evropi.

PS5 je bila konzola broj 1 u mjesecu, dok je trećeplasirani Xbox Series X/S bila jedina platforma koja je zabilježila skok u odnosu na prošlu godinu u oktobru, uz rast prodaje od preko 26%, prenosi VGC.