in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Monster Hunter stiže i na mobilne telefone

Na igri će raditi studio koji je odgovoran za Call of Duty: Mobile i Pokemon Unite

Capcom i TiMi Studio Group, studio u vlasništvu Tencent-a, rade na novoj Monster Hunter igri za mobilne telefone.

Igra još nije dobila ime, ali cilja da ”reprodukuje lov koji definiše Monster Hunter serijal” na mobilnim telefonima. Nažalost, u najavi se ne pominje datum izlaska ili kada se otprilike očekuje igra.

Capcom je veoma vrijedan što se tiče njihove franšize u kojoj lovimo gigantske gmizavce, a samo u posljednje četiri godine su izašle tri Monster Hunter igre. Monster Hunter World (2018), Monster Hunter Rise (2021), i Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (2022). World i Rise su također dobili bogate ekspanzije 2020. i 2022. godine, podsjeća IGN.

Monster Hunter World je posebno uspješna igra za Capcom. Do sada je prodato 18.5 miliona kopija, i ovo je najprodavanija igra ovog izdavača. Prema Capcom-u, do sada je ovaj serijal prodao preko 88 miliona primjeraka.

Ovo nije prva Monster Hunter igra koja će se pojaviti na mobilnim telefonima. Capcom je 2019. godine objavio u Japanu besplatni Monster Hunter Riders koje je ove godine ugašen. Vidjet ćemo da li će možda ova igra imati duži životni vijek.

Ljubitelje ovog serijala će vjerovatno zanimati i Wild Hearts igra na kojoj rade EA i Koei Tecmo.