in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Instagram je konačno prilagodio svoju društvenu mrežu za prikaz na ekranima kompjutera

Brojni noviteti

Instagram konstantno razvija nove opcije te nadograđuje postojeće kako bi poboljšao iskustvo korištenja za skoro 2 milijarde svojih korisnika. Ponekad te promjene i testovi ne prođu dobro kao nedavna promjena algoritma s kojom su htjeli napraviti Instagram što sličnijim TikToku. Korisnici su im na to pokazali palac dolje jer nisu htjeli da mreža koju godinama koriste postane kopija TikToka.

Sigurno je kako će korisnici biti zadovoljni s novostima koje im ta društvena mreža sada priprema, a koje je najavio njen prvi čovjek Adam Mosseri. Prvi takav novitet pozdravit će profesionalni korisnici i influenceri koji objavljuju više fotografija i videa dnevno koje moraju unaprijed pripremiti za objavu.

Trenutno se za takvo zakazivanje objava koriste alati trećih strana ili Metin Business Suite, ali Instagram će sada omogućiti zakazivanje objava direktno iz aplikacije.

Naime, predstavili su poseban alat unutar same aplikacije putem kojeg će kompanije i kreatori sadržaja moći zakazati vrijeme objave direktno iz Instagrama na svojim mobilnim uređajima.

Drugi novitet jest promjena inerfacea na web verziji Instagrama koju će svakako pozdraviti svi korisnici ove mreže koji često pregledavaju objave na svojim računarima. Te promjene napokon će iskoristiti sve prednosti koje pruža veći ekran, tako da Instagram za web više neće izgledati samo kao umanjena verzija ove mreže za pametne telefone, prenosi Tech Crunch.

Ova verzija je, kako je rekao Mosseri, “čišća, brža i jednostavnija za korištenje” te su na njoj opcije poput Home, Search, Explore, poruke i druge prikazivati s lijeve strane ekrana. Pri vrhu ekrana sada se prikazuju storyji, dok su opcije poput profila, prijedloga itd. postavljene na desnu stranu ekrana.

Prilikom navigacije web verzijom ove mreže, sve vrijeme se prikazuju opcije na lijevoj strani ekrana, tako da je korištenje Instagrama na PC-u brže, jednostavnije i preglednije.