in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Vozite Volkswagen u svom uredu i stanu: Predstavljena stolica koja ima domet od 12 km i nudi maksimalnu brzinu od 20 km/h!

Nova tehnologija

Motorizirane uredske stolice nisu nova stvar. Već smo ih vidjeli nekoliko na raznim tehnološkim sajmovima, ali kada se izrade takvog nečeg uhvati Volkswagen, to je onda nešto doista posebno.

Inženjeri iz norveške podružnice VW-a, odlučili su u uredsku stolicu ugraditi više tehnologija koje se nalaze u Volkswagenovim automobilima, što uključuje električni motor, prednja svjetla, sirenu, infotainment sustav, pa čak i kuku za prikolicu.

Stolica s jednim baterijskim punjenjem ima domet od 12 km i nudi maksimalnu brzinu od 20 km/h, mada ne vjerujemo da biste se unutar kompanije ili u stanu mogli voziti tako brzo, riskirajući da izazovete “saobraćajnu” nesreću naletom na nekog zaposlenika koji izlazi iz WC-a.

Na svu sreću, inženjeri su mislili i na sigurnost pa su stolicu opremili stražnjom kamerom i senzorima blizine od 360 stepeni, a kako biste se tokom vožnje po firmi zabavili, na dodirnom ekranu  infotainement sustava ugrađenog u dršku možete puštati pjesme za “putovanje”.

U naslonima za ruke ugrađen je i par prednjih svjetala koja pomažu u vožnji tokom prekovremenih smjena, a stolica je također opremljena i bljeskajućim RGB LED diodama. Kako bi stražnjica ostala na toplom tokom dugog radnog dana, tu je i ugrađeni grijač sjedala.

Volkswagen je i u dizajnu posudio neke elemente iz automobila poput metalik vanjske boje, točkova s 4-inčnim čvrstim aluminijskim naplatcima i logotipa kompanije izvezenog na naslonu za glavu, a možda je najčudnija stvar mali prtljažnik straga za dokumente i laptope, pa čak i kuka za prikolicu, ako želite za sobom vući velika kolica sa spisima ili kolegu na običnoj stolici s točkovima.

Nažalost, VW uredska stolica zapravo nije na prodaju jer iako se radi o potpuno funkcionalnom prototipu, ovo je samo marketinški projekt u službi reklamiranja vozila kompanije, navodi portal “Vidi”.