in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi šef Twittera: Doživotni ban za lažno predstavljanje!

Prije nego što je kupio Twitter, Elon Musk je rekao da je protiv doživotnih suspenzija računa i obećao da će vratiti izbačene korisnike poput Donalda Trumpa

Sada je Musk na Twitteru objavio post u kojem kaže da će Twitter trajnu suspendirati račune oponašatelja ukoliko nisu jasno označeni kao parodija. Ovaj post dolazi ubrzo nakon što je nekoliko korisnika popularne platforme promijenilo ime svog računa u Elon Musk.

Twitter je upravo zabranio komičarku Kathy Griffin jer je oponašala Muska, barem privremeno, nakon što je koristila njegovo ime i sliku na vlastitom verificiranom Twitter računu. I neki drugi verificirani računi koji se lažno predstavljaju kao Musk, uključujući Jepha Jacquesa, također su izbačeni sa stranice.

Prije Muskovog preuzimanja, pravila Twittera već su navela da korisnici “ne smiju lažno predstavljati pojedince, grupe ili organizacije kako bi zaveli, zbunili ili prevarili druge, niti koristiti lažni identitet na način koji remeti iskustvo korisnika na Twitteru”.

Parodijski računi morali su to navesti i u svojim računima i u biografiji. Posljedice su uključivale moderiranje profila, privremenu suspenziju ili trajnu suspenziju, navodi Verge.