in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube neće ograničiti 4K na Premium korisnike

YouTube

Ako ste se plašili da video sadržaje na YouTubeu više nećete moći gledati u 4K kvaliteti ukoliko niste Premium pretplatnik platforme, sada možete odahnuti.

YouTube je na svom Twitter profilu objavio da je eksperiment u kojem se za gledanje u 4K rezoluciji tražila Premium pretplata prekinut.

“U potpunosti smo isključili ovaj eksperiment. Svi gledatelji bi sada trebali moći pristupiti rezolucijama 4K kvalitete bez Premium članstva”.

Ranije ovog mjeseca, korisnici su počeli izvještavati na društvenim mrežama poput Reddita i Twittera da je, kada su pristupili padajućem izborniku za opcije razlučivosti, riječ “Premium” bila odmah pored 4K/2160p. Ipak, nisu svi morali imati Premium pretplatu za reprodukciju 4K videa, što ukazuje da je to bila eksperimentalna značajka uvedena ograničenom broju korisnika.

Čini se da je YouTube odustao od ograničavanja 4K kvalitete za Premium pretplatnike zbog negativnih povratnih informacija korisnika, koji nisu bili skloni pristati na plaćanje 12 dolara mjesečno ili 120 dolara godišnje kako bi mogli reproducirati videozapise u najvećoj rezoluciji.

YouTube doduše nije rekao hoće li trajno odbaciti ovu ideju, ili ju je samo odložio za “bolja vremena”, prenosi portal “Vidi.”