in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Šokirat će vas šta sve krastavac može učiniti vašem organizmu

Dobar za probavu

Znamo svi da su krastavci jedno od zdravijih povrća, ali vjerovatno niste pojma imali da su baš toliko korisni za naš organizam. Krastavac je uvijek na glasu kao dobar izvor hidratacije, jer se uglavnom sastoji od vode, ali krastavac ima i niz drugih nuspojava koje mogu biti vrlo korisne.

Primjerice, jedna studija iz 2017. godine dokazala je kako krastavci snižavaju krvni pritisak, kao i da ima vrlo nizak glikemijski indeks i pogodan je za ljude s dijabetesom, prenosi to Eat This, Not That. Posljedično, koznumacija krastavaca dobra je za prevenciju od dijabetesa.

Krastavci su odlični ako želite smršavjeti. Krastavce možete dodati u bilo koju hranu i dat će joj uglavnom bolji okus, a možete ga konzumirati i kao čitav međuobrok, recimo. Jer on sadrži samo 16 kalorija. Isto tako, krastavci su veoma zasitni i mogu se kombinirati s raznim umacima, poput humusa ili guacamolea.

Dobar za probavu

Krastavac je dobar za probavu, sadrži vlakna i vodu i samim time će vas sigurno osloboditi zatora ili ga prevenirati. U studiji tvrdi se da sjemenke krastavca, kojih ima mnogo, pomažu u spriječavanju zatvora, a uz to prema studiji imaju “učinak hlađenja” na tijelo.

E sada, jedna od neugodnijih nuspojava kod krastavaca su plinovi. Krastavci sadrže kukurbitacin, spoj koji se nalazi u drugom voću i povrću, uključujući bundevu, tikvicu i lubenicu. To je spoj koji uzrokuje gorak okus u krastavcima i uzrok je probavnih smetnji, odnosno plinova, ako ga se konzumira previše, prenosi 1klik,hr.